Outsourcing

Ontwikkeling en beheer van systemen via outsourcing

Het outsourcen van systeemontwikkeling en beheerwerkzaamheden heeft een zeer hoog niveau van volwassenheid bereikt. Na een aantal jaren van vallen en opstaan heeft de IT markt leren omgaan met do’s en don’ts van outsourcing.

Ondanks deze volwassenheid slagen outsourcing projecten niet altijd. Door de ervaring opgedaan in verschillende werkgebieden waar outsourcing een rol speelde, heeft B-inIT een aanpak ontwikkeld waarbij de kans op succes zeer groot is.

Sinds 2013 biedt B-inIT haar klanten in het MKB een zeer flexibele en efficiënte outsourcing aanpak. Met onze internationale ervaring, kennis van systeemontwikkeling en de markt in Nederland heeft B-inIT een schaalbaar ontwikkelteam genoemd Jogat opgericht in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina. Op deze manier kan B-inIT projecten aannemen in Nederland die grotendeels uitgevoerd worden in Sarajevo. Doordat ons team in Sarajevo flexibel en snel schaalbaar is, kan niet alleen een prijsvoordeel (tot 40% lagere TCO) aangeboden worden aan onze Nederlandse klanten, maar ook een versnelde levering van het product.

De B-inIT outsourcing aanpak onderscheidt zich op de volgende aspecten:

 1. Sinds de oprichting in 2005 werken consultants bij B-inIT als zelfstandige ondernemers (zie http://www.b-init.nl/werken-bij-b-init). Hierdoor weet B-inIT goed hoe je met zelfstandigheid op projecten om moet gaan.
 2. Consultants van B-inIT werken vanuit Nederland mee met het ontwikkelteam in Sarajevo. De consultants vervullen op deze wijze een brug functie met het team in Sarajevo.
 3. B-inIT heeft goede kennis van de lokale markt in Bosnië en Herzegovina. Hierdoor is het mogelijk om zonodig capaciteit door middel van freelancers ter plekke op te schalen.
 4. De IT markt in Sarajevo groeit snel. Geografische afstanden en culturele verschillen zijn klein. Onze Bosnische collega’s maken regelmatig zakelijke bezoeken aan Nederland. Daarnaast is er geen sprake van een tijdsverschil tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina.
 5. B-inIT werkt op een kleine schaal, in projecten vanaf 3 medewerkers. Dit maakt het zeer geschikt voor kleine bedrijven in het MKB, onderzoeksprojecten of pilots.
 6. B-inIT voert projecten uit volgens Scrum ontwikkelmethode, waarbij project aansturing en applicatiedesign in Nederland (meestal bij de klant) plaats vindt, terwijl systeem ontwikkeling en het testen in Sarajevo wordt uitgevoerd.

B-inIT heeft ervaring met het ontwikkelen van de volgende systemen;

 1. HTML 5 webapplicaties (portalen) in Windows .NET met (optioneel) aansluiting op databases.
 2. Website integratie met bestaande back-end systemen.
 3. Bestaande Windows .NET systemen geschikt maken voor hosting in Cloud.
 4. Webportal in combinatie met mobiele applicaties op Google Android.
 5. Website geschikt maken voor het gebruik op mobiele applicaties (voor iOS, Android, Windows Phone en Amazon).
 6. Applicatie integratie met SOAP en RESTFul services.

Voor volledige specificatie van de outsourcing propositie van B-inIT zie Jogat – Business Proposition.pdf en showcase applicatie Jogat – Business Proposition – Showcase Application.pdf).

Contact

Plantsoen 15a
2311 KE Leiden
Tel. +31(0)71-5140970
info@b-init.nl

Zoek